בחירת מנגל ומתכונים לעל האש

כשריח הבשר חורך את האוויר, כששקשוק בקבוקי הבירה נשמע כמו צלצול פעמונים וכשתאוות הבשר מגיע,  מה זה משנה בכלל באיזה מנגל אנחנו משתמשים, במנגל הפועל על גז, במנגל חשמלי או במנגל המוכר, הנוסטלגי והאהוב כל כך של הפחמים הלוחשות והלוהטות? למרבה הפליאה מסתבר שדווקא ישנה חשיבות לא מועטה לסוג המנגל והוא יכול להכריע בנקודות הרות גורל כמו טיב הבשר, איכות הצלייה, מצב הדשא לאחר סיום האירוע ובעיקר נוחות וקלות השימוש, ההפעלה והתחזוקה של המנגל לשימושים חוזרים ונשנים לאורך זמן.

גריל הפחמים
הגריל פחמים הוא הותיק בקרב המוני עם ישראל. מדובר על מנגל פשוט, הדורש מיומנות, התמקצעות ויכולת מוכחת לשמור על יחס חום, רוח, נפנוף מאוזן ומוקפד. לעבוד על מנגל הפחמים פירושו להיות הנהג התורן באירוע.

גריל הגז נחשב לדור המתקדם ביותר בעולם המנגלים
הרי שמי שחשובה לו האסתטיקה, האווירה, הנוחות והיעילות, ימצא את מנגל הגז הרבה יותר מוצלח מהקולגה הפחמית המלכלכת, המלוכלכת והמורכבת לתפעול. הבשר, יש שיאמרו, יוצא אף טעים יותר על מנגל גז, אוגריל גז. בעידן של היום ישנם מבערים חזקים עם עוצמת אש גבוהה הנותן תוצאה ומענה מהיר לבשר איכותי וטוב.
חשוב לבדוק שהרשת ברזל יצוק מצופה אמייל, יחס BTU, טכנולוגיות ששומרות על פיזור נכון של החום, חיסכון בגז, מניעת התלקחויות.

הסוג השלישי של המנגלים הוא המנגל החשמלי והוא המנגל של העצלנים או, כפי שהם נוהגים לכנות עצמם, "חובבי הנוחות". המנגל מופעל בהדלקת כפתור אך צורך כמות לא מבוטלת של חשמל.

לא משנה מה תחליטו באשר לבחירת המנגלים,
משנה מה תאכלו בסופו של דבר ואין כל ספק כי מלך מלכי המלכים של כל מנגליסט המכבד עצמו הוא סטייק האנטריקוט העסיסי, אשר, לרוב, עולה על הגריל הלוהט בסוף הערב, כאשר כל החובבנים כבר שבעים מהנקניקיות ומהפיתות.

אז, אפשר לפרוס את נתחי הסטייק העסיסיים לפרוסות בעובי של כסנטימטר, סנטימטר וחצי, מניחים על פלטת הגריל, מזליפים קצת מלח גס ופלפל שחור, צולים כארבע דקות, הופכים, נותנים עוד מכה של צלייה עם תבלון עדין וזהו, מחסלים את הסטייק כבר בדרך לצלחת….

בתאבון!

לשיחה עם נציג
השאירו מס׳ טלפון ונציג מקצועי יחזור אליכם בדק׳ הקרובות

תפריט

קטגוריות